Competitie

TC Diekman speelt met een groot aantal teams in de KNLTB- voorjaarscompetitie. Speeldagen zijn vrijdag (dames- en heren dubbel 35+) en zaterdag (Regiocompetitie Noordoost 17+)  Deze competities worden gespeeld tussen begin april en begin juni. De start is meestal in de tweede week van april.

Teamindeling & Technische Commissie

De Technische Commissie begint al in oktober van het voorafgaande jaar met een inventarisatie van de opgaven, wat o.a. kan via het contactformulier en de voorlopige team-opstellingen. Rond 1 december worden de teams opgegeven.

Bij TC Diekman krijgen teams die zich als volledig team aanmelden, dus met voldoende spelers, voorrang boven individuele aanmeldingen. Dat wil zeggen dat deze teams altijd geplaatst worden, mits genoeg ruimte op de tennisbanen. De Technische Commissie kijkt wel naar de onderlinge sterkte van de teams en bepaalt in welke klasse de teams uitkomen. Het zelf formeren van een competitieteam biedt dus de meeste kansen op het spelen van competite. De Technische Commissie probeert uit de individuele aanmeldingen teams te formeren, of deze spelers te plaatsen bij bestaande teams.

De Technische Commissie bestaat uit Erik Konniger (VCL, Verenigings Competitie Leider) en Eric Pierik. De tennisleraren bepalen de indelingen bij de jeugd waarbij de jeugdcommissie hen adviseert.

Reserve-spelers

In de praktijk blijkt dat er in de aanloop naar en tijdens de competitie altijd nog behoefte is aan mensen die competitie willen spelen. Nieuwe leden kunnen contact opnemen met de Technische Commissie om te informeren of er nog plaats voor hen is. Je kunt in ieder geval op de lijst met reservespelers gezet worden.

Aanmelden competitie

Opgeven kan tot 1 december van het lopende jaar. Ook zijn invallers altijd welkom, ook tijdens de competitie. Opgeven kan op het tennispark of via het contactformulier.