FAQ

Hoe wordt ik lid?
Wil je lid worden van TC Diekman of wil je meer informatie over het lidmaatschap, neem dan contact op met Tennispark Diekman. Wij stellen persoonlijk contact op prijs, zodat we u een goed beeld kunnen geven van de mogelijkheden op Park Diekman. U kunt het beste bellen op 053-4317677 of langskomen op het park.
Ik ben lid maar heb nog geen pasje?
De lidmaatschapspasjes worden aangemaakt wanneer de betaling bij ons binnen is, controleer dit en neem zonodig contact op met de ledenadministratie via het contactformulier.
Ik wil adres- of lidmaatschapsgegevens wijzigen, hoe gaat dat?
Voor adreswijzigingen of voor andere wijzigingen van je lidmaatschap kun je terecht bij de ledenadministratie via het contactformulier.
Hoe lang loopt het lidmaatschap?
Parkleden of zomerleden zijn in principe het hele kalenderjaar lid, dus niet alleen tussen 1 april en 1 oktober wanneer de buitenbanen geopend zijn. Het lidmaatschap loopt dus ook door in de periode tussen 1 oktober en 1 april, in die periode vinden er ook verenigings- en parkactiviteiten plaats.
Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?
Stop je met tennissen of tennis je volgend jaar bij een andere vereniging, geef dit dan door voor 1 december aan de ledenadministratie via het contactformulier. Indien je het volgende jaar competitie wilt gaan spelen bij een andere vereniging, meld je dan uiterlijk 1 november af. Te laat opzeggen kan betekenen dat je geen competitie bij een andere club kunt spelen en nog bondsafdracht moet betalen aan de oude tennisclub.
Wat is het verschil tussen het winterseizoen en het zomerseizoen?
Parkleden en TC Diekman-leden hebben het recht tijdens het zomerseizoen vrij te tennissen op de buitenbanen. 

Het winteraanbod staat grotendeels los van het zomergebeuren. In de winter is het mogelijk als individu of als groep in te schrijven voor lessen of een winterbaan te huren. In de winter genieten Park- en TC Diekman-leden wel bepaalde voordelen, bijvoorbeeld bij lessen of bij extra activiteiten.

Hoe werkt het tennissen in de zomer in de praktijk?
Het tennispark kent in het zomerseizoen een kloksysteem. Daarnaast is er een parkreglement.
Wanneer kan ik spelen?
In de zomer is het tennispark altijd open voor de leden, vanaf 8.00 uur tot 23.00 uur. Dan gaat de verlichting uit via een tijdklok.
Kan ik spelen tijdens de competitiedagen?
Als er competitie wedstrijden zijn op het park zullen er altijd banen vrij zijn voor recreanten, het kan zijn dat dit de binnenbanen zijn, dus neem schone schoenen mee.
Kan ik spelen met mijn buurman, vriendje of iemand die geen lid is (introducees)?
Het tennispark is in principe voor de leden. Als u wilt spelen met iemand die (nog) niet lid is, bestaat er de mogelijkheid tegen een sterk gereduceerd tarief een baan te huren. De parkbeheerder kan dan bepalen of dit een binnenbaan, of als het heel rustig is, een buitenbaan is. U dient altijd van tevoren contact op te nemen met de parkbeheerder.
Ik wil lessen volgen. Wat kan ik het beste doen?
De coördinatie van de lessen ligt in handen van tennisleraar Roy Mathey die een tennisschool heeft en zelfstandig werkt op Het Tennispark Diekman. Meer info over de lessen vindt u bij tennisles.
Ik wil competitie spelen maar ik heb nog geen vast team. Wat kan ik het beste doen?
Neem contact op met de Technische Commissie van TC Diekman, bijvoorbeeld via het contactformulier (Technische Commissie).
Wat voor activiteiten zijn er op het park?
Er is een groot aanbod van activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals o.a. jeugd, veteranen, recreanten en competitiespelers. De activiteiten worden verzorgd in een samenwerking tussen TC Diekman, de parkbeheerder en de tennisleraar. Alle komende activiteiten vindt u bij ‘Actueel’ op de website.
Wat is het verschil tussen park Diekman en TC Diekman?
Park Diekman en TC Diekman organiseren gezamenlijk het totale aanbod op tennispark Diekman. Park Diekman levert via parkbeheerder Eric Pierik een basispakket aan tennisfaciliteiten en -diensten. TC Diekman is de tennisvereniging die zich toelegt op het completeren van dit aanbod voor de meer-eisende tennisliefhebber, door het organiseren van wedstrijdtennis en het realiseren van verenigingsleven en jeugdbeleid.
Bij wie moet ik zijn, bij het bestuur van TC Diekman of bij de parkbeheerder?
Voor verenigingszaken, wedstrijdtennis (inclusief) en jeugdzaken kunt u terecht bij het bestuur van TC Diekman. Voor parkzaken, baanhuur, lessen en administratieve zaken kunt het beste contact opnemen met parkbeheerder Eric Pierik.
Ik krijg zo weinig informatie van TC Diekman. Hoe kan dat?
TC Diekman werkt tegenwoordig veel met e-mail en de website. Waarschijnlijk is uw emailadres nog niet bekend bij TC Diekman. Geef uw emailadres door aan via het contactformulier aan de ledenadministratie.
Welke commissies zijn er bij TC Diekman?
TC Diekman kent op dit moment een aantal commissies welke u hier terug kunt vinden.
Ik wil graag actief worden bij TC Diekman. Kan dat?
Dat horen wij graag, want vele handen maken licht werk. U kunt contact opnemen met het bestuur via het contactformulier met het bestuur. Met name wat hulp bij de veteranen en de jeugd is welkom.

Staat uw vraag er niet bij?
Neem contact op met TC Diekman!