Tennispark

Het Tennispark Diekman is gelegen aan de J. J. v. Deinselaan 24 te Enschede op het sportcomplex Het Diekman dichtbij het centrum en in de nabijheid van o.a: Squash centrum Citadel, Klimcentrum Arque, Zwembad Aquadrome, Sporthal Diekman, Fitnesscentrum Basic-Fit, en voetbalverenigingen SC Enschede, Zuid – Eschmarke en De Tubanters. Het ligt vrij centraal en is zeer goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer.

Het Tennispark Diekman bestaat uit 11 tennisbanen: 5 binnenbanen en 6 verlichte buitenbanen, waarvan 4 gravel en 2 kunstgras. Tevens biedt het park een twee-baans kunstgras tennishal, welke in het zomerseizoen aan één kant open is, en een drie-baans tennishal met aansluiting van de kleedkamers en een sfeer volle bar, centraal in het park.

Op het tennispark liggen 4 gravelbanen, alle verlicht en 4 kunstgrasbanen, waarvan er twee zijn gelegen in de ‘nieuwe’ tennishal. De kunstgrasbanen zijn zowel zomers als ’s winters bespeelbaar.

Daarnaast is er nog een 3-baans tennishal met een tapijtvloer die de TC Diekman gebruikt voor de avondlessen en als extra banen, mochten alle buiten banen in gebruik zijn voor competitie en toernooien. Naast de tennisbanen is er een heel gezellig clubhuis dat van alle gemakken is voorzien voor onze circa 450 leden.

In het zomerseizoen is het tennispark altijd open voor de leden. Van ’s morgens vroeg tot 23.00 uur zijn de banen bespeelbaar.

Het Tennispark Diekman heeft onder de naam RM Tennisschool een eigen zelfstandige tennisschool, die tennislessen verzorgt voor tennissers (sters) van iedere leeftijd en niveau. Meer informatie over het volgen van tennislessen vindt u hier .

Het Tennispark Diekman werkt met 2 seizoenen: een zomer- en winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Benodigd is een lidmaatschap van het tennispark Diekman: voor een jaarlijkse contributie kunt u onbeperkt tennissen van 1 april tot 1 oktober op alle buitenbanen en in de twee-baans tennishal. Het winterseizoen loopt van 15 september tot 10 april. De vijf binnenbanen worden dan grotendeels per baan en per uur verhuurd. Dit kan zijn op contractbasis (28 weken een vast uur op een vaste dag) of per losse verhuur welke u per keer reserveert.                     

Het tennispark Diekman is een van de grootste parken van het oosten van het land en biedt voor alle tennissers vele mogelijkheden.

Op de eigen website van Het Tennispark Diekman kunt u informatie vinden over o.a. baanhuur: www.tennisbaaninfo.nl